maanantai 16. syyskuuta 2013

tuskallinen painonnosto

Kyllä taas kakutti! ..Ja tästä se taas lähtee.

 Bodaajan ja kiekkomiehen kolmikymppis-kaakku näytti näinkin tuskalliselta. :D
Nyt kun tätä jälkikäteen kattoo, niin ois pitäny lisätä enemmän krääsää tonne kaverin ympärille, mutta noh. Meni se sitte näinkin. :)

Anopin omenainen

 Anopin omppu-kaakku. Hullu kakuntekijä pääsi kokeilemaan taas päähänpistojaan.
 Omppupuun oksa omenoineen ja lehtineen valmitui suklaasta. Ihmeen hyvin se pysyi koossakin, vaikka olin ihan varma että se katkeaa jossain vaiheessa!

mamman pikainen mammakaakku

 Äitillä oli syntymäpäivä. Synttärikaakkutoiveesta kysyessäni sain vastauksen, että kaakkua ei saa tehrä, kun on pikkasen muutaki hommaa. Kyllähän tollanen puhe pistää kakuttamaan!! ..Joten pojan puolentoista tunnin päikkyjen aikana tein henkilökohtaasen kakkuenkkani ja toteutin pikasen muumimammakaakkelin. Pohjan toki paistoin jo ennen päikkäreitä. Ei muuta kun tuumasta toimeen; pikanen hahmotelma paperille ja hommiin.
 Siinä hän nyt juoksee vielä nahkaa vailla. :)
 Totesin, että extempore-kaakkujen huono puoli voi olla se, että värkkiä ei välttämäti ookkaan niin paljon kun tarvis. Niin kävi nyt ja juuri ja juuri sain valkosen sokerimassan piisaamaan mamman ruhoon ja kyllähän se kuultaa läpi, koska on ohutta kuin silkkipaperi. Essu saikin sitte käänteiset värit, koska punasta kyllä löytyi kaapista.
Poika heräs päikkäreiltä juuri kun sain loppusilaukset tehtyä. Mikä ajootus!

pikku pöristelijä

 Yli-ihana kuopukseni täytti kesäkuun lopussa 1-vuotta. Alunperin hauskaksi tarkootetusta kakkuhahmosta tuli lopulta melkein pelottava, mutta kuvastaa silti ihan hyvin antaumuksella naureskelevaa poikaamme <3 :D
Kakun kokoaminen, tai oikeastaan koossapitäminen osoittautui haastavaksi kuuman sään takia ja marsipaanista tehdyt ihonväriset osat alkoivatkin käytännössä sulaa sokerimömmön (ihan omituista limaa, tätä en toiste osta!) joukkoon.

kis kis kippurahäntä

 Pikkusiskon kesäkuisille synttäreille päätin kokeilla ylittää itteni kissan muotosella kaakulla ja jopa onnistuinki mielestäni aika hyvin. Paras kaakkuni tähän mennessä!
 Harmittamaan jäi vaaleenpunanen lankakerä, joka alko muistuttamaan aivoja tai jauhelihaläjää.. hyh! :D
 Pylly <3
Viikset olivat tämän kakun ainut syömäkelvoton osa. Ne tein siimasta, kun en syötävää vastinetta sille keksinyt. Tietenkin oli huomautettava vieraille asiasta. Siiman pala jonkun kurkussa olis ollu ei niin kiva-ohjelmanumero synttäreille. :P

pääsiäistipuset korissaan

Pääsiäisen tipukaakku näytti tältä. Kreemihullun iskän toiveesta tipuset ovat täyttä kreemiä (huh!). Munan sisälle kätkin suklaamunan likoille ylläriksi. Koripunosta kokeilin ekaa kertaa. Jäykkä kaakaokreemi ei varmaankaa ollu helpoin tapa alottaa harjoottelu, mutta ei siitä nyt ihan kamala onneksi tullut, vaikka pari valittua sanaa tais suusta päästäkkin kun yritin sitä paikalleen taivutella.. :P

Zetor-miehelle

 Keväällä meirän iskä täytti vuosia. Zetor-miehelle päätin kokeilla päässäni lillunutta haavetta rattori-kaakusta, jossa rattori oikeesti on "ilmassa", eikä mahallaan maassa. Haastetta piisas rutkasti ja paljon korjattavaa jäi, mutta hei; menin nukkumaan puoli 4 aamulla, joten antakaa armoa! ;)

Kuka pelkää uimavalvojaa??

 Serkulla oli synttärit. Serkku on uimavalvoja. Välitön kakutus iski päälle! ..vaikka sankari ei ees syö kaakkuja. No mutta jos JOKU syö!..
 Tätä kaakkua oli hurjan hauska tehrä, vaikkakaan en oo tyytyväinen uima-altaan seiniin, jotka ei vatupassia oo nähneetkään.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

vaavi nukkuu

 Toiveiden mukaan toteutettu kaakkukoriste pikkuisen ja suloisen Aliisan ristiäiskaakkuun. Sain silloin myös kuvan Aliisan iskän tekemästä valmiista kaakusta, jonka päälle marsipaanivauvveli pääsi makoilemaan, mutta kappas vaan kun en sitä mistään nyt löytänyt.
 Pikkuinen on ensimmäisiä marsipaanirupelluksiani ja kyllä sen parissa olikin ihana ähvertää. :)

appimummun 75v-kaakkelit

 Isomummu pitää koko perheen villasukkavarannoista huolta ja muksuille on siunaantunut myös muutama rasapari. Sankarin kaakut siis ahkeralle kutojalle sopivat! <3 Sukkapuikkojen sokerikuorrute kätkee sisäänsä vohvelipötkylät.

Nyrkkeilyhanska

 Lankomies on innokas vapaaottelija. Mikä siis olis synttäripäivänäkää parempaa kuin nyrkkeilyhanska suussa. ;) Tätä tehdessä meni sokerimassaa kiitettävästi haaskeille, kun en ollut tyytyväinen ensimmäiseen kuorrutekertaan. Harjootusta harjootusta..



Airsoft-harrastajan RK 62:nen



Tammikuussa 2013 Pikkuveljen synttäriyllättäminen kävi kätevästi pyssy-kaakulla. Tämä tussari oli oikestaan lähtölaukaus koko kaakkuvillitykselle. Kaakkujen sarjatuli oli avattu ja äiskä oli mennyttä kalua. ;)