sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lauantai-illan mättökakku ruusuilla

Aina ei mee hommat niinku Strömsössä. Halusin kokeilla uutta kakkureseptiä ja upouutta kuorruteohjetta. Intoa puhkuen sotkin keittiössä.. ja susiahan niistä tuli. Alan tosissani epäillä meidän uunin kuntoa, koska kakku oli uunissa yli ohjeen ajan ja oli sisältä aivan täysin raaka (yleensä kokeilen kyllä leipomuksia tikulla, mutta nyt jonkun aivohäiriön seurauksena päätin jättää sen tekemättä). TOKI uunista hajosi kiertoilmatoiminto muutama viikko sitten, että ei olisi mikään ihme vaikka se olisi lopunkin leviämässä. Dääm! Myöskään kakkosvatkaimen virkaa toimittava laitos ei tänä iltana tahtonut ottaa hommiaan tosissaan. Kuorrutteeseen tullut voi jäi hirveille klimpeille, vaikka pyöri koneessa hyvän tovin. Tietenkin tajusin sen siinä vaiheessa kun olin lipannut kuorrutteen pursotinpussiin ja aloin tursuttamaan sitä kakun pintaan. Voikimpaleet tukkivat koko tyllan. Siinä vaiheessa sapetti sen verran että lippasin mömmön takasin kippoon, sekotin pahimmat möykyt käsin (olin jo nakannut vispilätkin tiskialtaaseen) ja lippasin kuorrutteen kakun päälle lusikalla.

MUTTA näillä seikoilla ei loppuviimein ollut merkitystä, sillä koko kakkuoperaation ryhdyin oikestaan vain sen takia, että halusin kokeilla ruusujen tekemistä. :) Sitäpaitsi; taikinahan on tunnetusti hyvää! ;)

Ruusuja en aiemmin ollut tehnyt, joten siihen nähden ne onnistuivat melko hyvin. Terälehtimuotin mukana tulleesta ohjeesta ei kyllä ollut mitään apua, mutta kun teki niinkun itse parhaaksi koki, sai suht hyvän lopputuloksen. Reeniä reeniä! :)
 Äkkiä kuvia ennenku ruusut uppoo!! No, ei ne sitten lopuksi uponneet.
Kyllä tämä lauantaimättö-kakuksi kelepas. :)

maanantai 21. lokakuuta 2013

Ihanimmalle sarjistaiteilijalle!!

Mitä antaa lahjaksi kolmikymppiselle, jolla on jo kaikki tarpeellinen olemassa? Kaakku tietysti! Tässä projektissa pääsi taas kokeilemaan uutta, sillä päivänsankarin toiveesta kakun piti olla vege-versio. Löysin herkullisen kakkupohjan ohjeen täältä ja mukailin täytteeksi tulleen suussasulavan suklaamoussen tästä blogista.lainaamallani ohjeella. Nam!

Tästä lähtee..

Ajatuksena oli saada kakun alaosa näyttämään luonnospaperikasalta. Päälle halusin sankarin luomia hahmoja, sekä yhden suuren rakkauden kohteen; dinosauruksen. Kolmekymmentä kynttilää sai aseteltua sopivasti minikakun päälle.
 Sauruksen pintaa olisin halunnut vielä hioa, mutta kiire pukkasi päälle kun halusin teelmyksen piiloon ennen synttärivieraiden saapumista + kakku oli tässä vaiheessa tönöttänyt huonelämmössä niin pitkään että sen oli jo aikakin päästä viileään vähän jähmettymään. Onneksi talosta löytyy runsaasti kylmää varastotilaa, sillä jääkaappiin tätä hökötystä ei olis saanut ehjänä mahtumaan.

 Kynä. :)

 Terveiset siililtä (jolla myös oli synttärit) <3




Onnea vielä ihana Milla <3

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

teenage mutant ninja turtles!

Kummipoika ja kaksosveljensä ovat kovia Turtles-faneja. Kakku on oltava siis sankarien mielen mukainen <3 Täytyy sanoa, että paljon ovat Turtlesit(kin) muuttuneet sitten 80-ja 90-luvun, kun itse tuli turtleja töllättyä..eikä kyllä mielestäni parempaan.. Tarkoitus oli tehdä konnista nykypäivän tietokonehahmojen mukaisia, mutta lopputuloksesta tulikin - kappas vaan - aika kasari. Pääasia kai kuitenkin että ovat tunnistettavissa. :P

Rafaello pizzan parissa.

Donatello-parka yrittää pelastaa karkaavat kynttilät. :)
Marsipaania ei sopinut käyttää, joten turtlet ovat kokonaan sokerimassaa. Kakun pinnan kuorrutin sokerikreemillä.
Halit 3-vuotiaille ihanuusvauhtihirmuille <3

maanantai 7. lokakuuta 2013

Pupu-bileet!

Ihanan sirpakka keskimmäisemme täytti 3-vuotta ja neitin kanssa sovittiin pupu-synttäreistä. Tuumasta toimeen! Äiskällä karkas vähän pupu käsistä ja kakusta tuli tuplat isompi kuin oli aikomus, mutta noh, syörään kaakkua koko ens viikko ja saipa antaa vieraille kotiinviemistä. ;)
Kakun pinta on sokerikreemiä ja pupuperhe ja porkkanat sokerimassaa. :)

Kakussa on kaninkolo josta äiti-ja isi-pupu kurkistelevat.
Toimelias pupu. :)


Samalla halusin kokeilla voileipäkaakun tekoa. Aiempaa kokemusta ei ollut, eikä tätäkään tietenkään voinut tehdä "normaalisti", vaan halusin teeman mukaisesti pupu-voileipäkaakkuja.
Kaljut kaniinit valmiina päällystettäväksi. :)
Valmista! Salaatti ei tietenkään oikein tykännyt pysyä sulatejuuston päällä, joten iso-pupu olis kannattanut päällystää tillillä ja herneenversoilla gluteenittoman pikku-pupun tavoin. Suohirviömäisestä ulkomuodosta huolimatta täytyy myöntää että hyvää oli!





Baby shower

Ystävän pyynöstä värkätty kakku odottajan juhliin. Onnea tulevalle mammalle! :)
Aluksi ajatuksissa oli "perinteinen" masukaakku, mutta koska mieluummin keksin jotain uutta kuin kopioin toisten ideoita, sain päähäni kokeilla tehdä lastenvaunukaakun. :)
Hankaluuksien jälkeen sain vaunujen kuomunkin pysymään kasassa. Virheistä oppi kun ensimmäinen yritys mureni käsiin.
Vaunujen ilmakumipyörät aluvanteineen tekisin kyllä pienemmiksi, jos nyt tätä oisin tekemässä. :D
Työntöaisa koostuu puusta ja pienistä vaahtokarkeista ja rekkari on sokerimassaa. Tätä oli ihana ideoida ja värkätä, vaikkakin yöunien kustannuksella, kuinkas muuten. Toki uni maittaa makeesti kun sänkyyn pääsee kolmelta ja tietää että seiskalta kuuluu pinnasängystä herätysääni. ;)