maanantai 27. tammikuuta 2014

Madagaskarinpäivägekko

Veljellä oli synttärit. Liskofanille halusin toteuttaa kakun, jossa tukkipuun päällä olisi köllötellyt madagaskarinpäivägekko. Lopuksi sain "luvan" tehdä pelkän liskon, koska äitini mukaan valvon muutenkin liikaa harrastusteni kanssa.! :D ..Nooo tottahan se onkin, kyllä äidit vaan on ihania <3 ;) Tukkipuu-idea jääköön odottelemaan lasten kasvamista (=minun ei tarvitse välttämättä leipoa yöllä).

Tässäpä hän nyt kuitenkin pötköttelee, herra lisko.


Jackrussellinterrieri Nappi

Herra Nappi täytti taannoin 2 vuotta. Sen kunniaksi hän pääsi innoittamaan kakunteossa emäntänsä saunailtaa varten. ;)
 Koiruuden kuorrutus on -kuten kuvasta näkyy- ei niin onnistunut! En oikein tahtonut keksiä miten yhdestä palasta olisi saanut nätisti kerralla koko turkin. Olisin mielelläni käyttänyt voikreemiä, mutta siitä ei puhtaan valkoista olisi saanut. Flora-vispi taas olisi ollut parin tunnin automatkan takia riskaappelia värkkiä -tosin olisinhan voinut jättää kuorruttamisen pelipaikalla tehtäväksi..hmm..No mutta! Näillä mentiin tällä kertaa! ;)



Peba ja takakoivet! :) Näihin olin ihan tyytyväinen.

 Emännän kenkään tuli turhan korkea korko, mutta olipa kivaa tuon popon suunnittelu ja toteuttaminen! :) Marsipaanipohjallisen sisällä on kelmulla päällystetty tukipahvi ja koron sisältä lötyy varrastikku.
Tämän hurtan sisuksista löytyi kuningatarhillo-rahkaa tummaa kaakaopohjaa vasten.

NUUH!

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Totoro

Mulle tuli joulukuun loppupuolella 30 vuotta mittariin. Melkein aikuisen naisen piti saada ittelleen tietenkin Totoro-kakku. ;)
 Tästä lähtee! :) Kakun mauksi valitsin lempisuklaani, eli Geishan, josta valmistin tuorejuustotäytteen. Totoro on vuorattu voikreemillä ja kakun pinnan halusin peittää kokeeksi vaahtokarkeilla. Voin kertoa, että makeeta oli!

 Lumiukon ja pikku Totorojen täyte on riisimuromassaa ja päällyste sokerimassaa.


 Lumihiutaleet ja "jäätikön" tein sokerimassasta.




 Varpaat..
 ..ja sormet/kynnet. ;)


 Otsahiutale on kaupan hyllyltä. Olin tällä kertaa aika tyytyväinen luomukseeni muuten, mutta kostuttaa kakkupohjaa olis vähän pitänyt. Aina jotain narinaa. ;)


Onnea mulle! :D