lauantai 30. elokuuta 2014

Plasto-Honda

Taas olisi vuorossa jakso sarjassamme "Aina ei mee niinku strömsössä". :D 
Sain siis pyynnön toteuttaa kakun salasynttäreille (samalle kaverille, jolle viime viikon Late Lammas-kakkukin meni, mutta nämä bileet tulivatkin hänelle ihan puskista:)). Sankarin emännältä tuli aiheeksi Plasto-mopo Hondaksi puettuna, toteutus kutakuinkin vapaa. Hullunkiilto silmissä pääsin kaavailemaan kakkufantasioitani! Idea potkumopo-kakusta lähtikin sitten täysin lentoon (no, Honda antaa siivet). Itse en kuitenkaan valitettavasti lopputuloksessa näe juuri muuta kuin kaikki matkalla tulleet virheet, mutta hyvä yritys ehkä antaa jotain anteeksi.. Ehkä? :D 

Loppumarinaksi on pakko hieman kiukutella Renshaw-sokerimassasta, jota käytin nyt ihka ensimmäistä kertaa. Koostumukseltaan se on huomattavasti pehmeämpää kuin normaalisti marketeista ostamani massat. Enpä siis osannutkaan yhtään käyttää tätä joillain palstoilla alansa huipuksikin kutsuttua sokeripötkylää. Kaulitsinko ehkä liian ohueksi - en tiedä, mutta massa repeili jatkuvasti joka kohdasta ja kun tällaista sattuu aamuyöllä, tekisi mieli repiä hiuksia päästään ja huutaa (En kuitenkaan tehnyt niin. ;)). Väriltään Renshaw kyllä erottuu edukseen ja on huomattavasti syvemmän punaista/mustaa kuin suurimman osan kakkua peittävä kovempilaatuinen värkki. Renshaw oli myös jotenkin paljon kosteampaa ja kiiltäväpintaisempaa, kuten erityisesti mopon renkaista näkyy.

Oman haasteensa projektille toi pitkä kuljetusmatka, kun mopo piti saada päristeltyä 150 kilometrin päähän  juhlapaikalle. Kaiken lisäksi en lopulta itse edes päässyt paikalle (nyyh) ja jouduin delegoimaan kuljettamisen lankomiehen vastuulle. Hienosti hän toki homman hoiti ja kakku pääsi kunnialla perille, kiitokset siitä! :) Autoon mopo pakattiin suhteellisen matalareunaiseen pahvilaatikkoon, jonka pohjalle tuli kylmäkalleja, sekä pyyheliina pitämään teelmys aloillaan.
Ajatuksesta tekoihin! Käytin muromassaa apuna saadakseni renkaat pysymään kasassa. Täytteeksi kakkuun tuli marianne-moussea ja valkosuklaakreemia. Renkaisiin laitoin ainoastaan moussea tykymmän rakenteen aikaansaamiseksi. Muromassa tuli siis valmiissa pyörässä alaosaan, pitämään rengasta kasassa. Tässä rinkulat pakattuina anopilta lainattuihin jälkkärikippoihin ja valmiina yöpymään jääkaapissa. Vuorasin kupit kelmulla irrottamisen helpottamiseksi. Hyvin tämä systeemi toimi! :)
Automatkaa ajatellen laitoin pienet tikut tukemaan logoa matkan ajaksi. Lankomiehen ohjeistin nyppimään ne perillä pois. :)

Tässä kuvassa erottuu hyvin ulkonäköero kahden eri firman mustan massan välillä: Renshawilla päällystetty näyttää lateksirenkaalta! :D

Uudella tutttavuudella on kuorrutettu myös potkumopon kurttuinen keskiosa. Ei hyvä. Massa alkoi kuitenki olemaan kortilla, joten ei auttanut kuin antaa olla. :/

Mopon alla oleva "räsymatto" on tehty sokerimassalla kuorrutetusta muromassasta, kuten myös potkupelin etuhaarukka. Toivottavasti juhlavieraat muistavat pestä hampaansa, etteivät ne sula suuhun tämän sokeripommin jälkeen. ;) Tukena sisuksista löytyy roppakaupalla varrastikkuja. :)


Semmoista tällä kertaa. Better luck next time! ;) Nöön nöön!!

sunnuntai 24. elokuuta 2014

pionikokeilu

 Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Hetken mielijohteesta päätin kokeilla pionin tekoa äitini synttärikakun koristeeksi. Aika "kypsän" näköinen kukka tuli, joten ehkäpä kannattaisi etsiä teko-ohjeet ennen seuraavaa kokeilua.. :D Tämä kakku hävisi salamannopeasti, eli mustikkatäyte teki tehtävänsä. :)

Late Lammas / Shaun the Sheep + VW kupla

Oli synkkä ja myrskyinen yö.. No - ei myrskyisä, mutta synkkä kylläkin ja JOSSAIN myrskysi, koska sähköt menivät poikki peräti kolme kertaa kakuntekoyönä. Saipa kokeilla massahommia taskulampun valossa. ;)
Ison pojan kolmikymppiskakku syntyi lopulta kuitenkin Late Lampaan ja päivänsankarin upean kuplavolkkarin kimppakyydistä. Onnea ihana Jussi! :)
BÄ-ä-ä!!!!!!!!!!




Lampaat vauhdissa. :)

"Sirkka" ei pienistä piittaa. ;)


Vuhku koittaa pysyä perässä kynsin ja hampain.. Vai joko raukka tuli yliajetuksi??


Timpalta meinaa karata nalle. Varovasti siellä katolla!!

Ahdastakin näyttää kuplassa olevan. :)



Nurmikko oli alunperin tarkoitus toteuttaa "ruohotyllalla", mutta kun kakun tekoa oli takana kahdeksan tuntia, alkoi peti kutsua sen verran hanakasti, ettei auttanut muu kuin luovuttaa. Nyt kyllä vähän harmittaa.. :P Hahmot on tuttuun tapaan toteutettu sokerimassasta. Teelmyksen sisätiloista löytyy kaakaopohja mustikka-vadelma-rahkalla ja kermalla, sekä kokeiluun päässeellä Blå Bandin vaniljakastikkeella. Kastikkeesta sanottakoon, että tekeminen oli tosiaan niin helppoa kuin netistä lueskelin ja makukin oli sitä mitä odotin: maistui siis valmiskastikkeelle, päätelköön siitä jokainen itse mitä makunystyrät tykkäsivät.. :D

tiistai 5. elokuuta 2014

*ilahdutuskakku 1* ja pikeerikokeilua

Paras päivä leipoa ei tosiaankaan ole silloin, kun mittari näytää yli +30, mutta kun olin jo päättänyt niin tehdä... :D
Olimme lähdössä kyläilemään ja päätin viedä tuliaisiksi kakun. Sillä livulla pääsi kokeilemaan myös pikeerin tekoa, kun siitä kauan olen jo haaveillut. Kinuskikissan sivuilta löytyi jälleen kerran loistava ohje jota noudatin, mutta luulen kuumuuden tehneen jäynää, koska mönjä pakkasi valumaan. Jälki siis on kaikkea muuta kuin siisti, mutta tätä kyllä kokeilen toisenkin kerran - vähän viileämmissä olosuhteissa ehkä kuitenkin.. :)

Lisäksi (aivojen ylikuumenemisen seuraksena?) aloin kokoamaan kakkua korkeareunaiselle lautaselle ja vielä oikein leivinpaperinkin nätisti rypyttelin alapuolelle. Siinä olikin sitten oikein kiva yrittää saada sokerimassaa kauniisti kakun päälle. Arvatkaa vaan onnistuiko! No, oppiraha tämäkin.. Sen verran suivaannutti, etten ottanut ainuttakaan kuvaa kakun rumasta alareunasta, vaikka olisi kyllä muistutukseksi pitänyt.. ;)


Pohjana oli jälleen kerran niin ikään kinuskikissalta kopioitu suklaatäytekakku-ohje, tosin tällä kertaa toteutettuna pelkästään perunajauhoilla. Lientoista taikinasta kyllä tuli, mutta hyvin paistui ja kohosi kuitenkin. Väliin laitoin yksinkertaisesti kermavaahtoa ja edellispäivänä poimittuja punaviinimarjoja. Raikasta! :)

Perhonen ja kukka on toteutettu sokerimassalla ja perhosen tuntosarvet riisinuudelilla. :)