sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Salama McQueen/Lightning McQueen

Salamannopean kummipoikani ja hänen kaksoisveljensä kakkutoive tuli kuin yhdestä suusta: SALAMA!! Toivetta täyttämään siis! :)
Herra Salama vielä vailla loppusilausta.

Halusin kallellaan olevan kakun, ikään kuin mallaamaan McQueenin ajamaa Nascar-rataa. Aikani tuumailtuani päätin varmistaa radalla pysymisen tähän tapaan ^. Varrastikut kulkevat läpi kakun ja välissä on vielä kakkupahviakin tukemassa, ettei auto pääse uppoamaan kaakun sisään. Tämä tumma herkku-pohja tosin on niin jämäkkää kamaa, että saattoi olla turhaa. Parempi kuitenkin pelata varman päälle, muutamistakin takaiskuista jotain jopa oppineena. ;) Täytteenä tässä suklaapommissa on levy Fazerin sinistä sekoitettuna tuorejuustoon ja kermaan, sekä appelsiinituorejuustoa kera kerman. Kostutin pohjaa myös paikoin hyla-maidolla. Maistui! :9


Smile!
Niitä rakastamiani yksityiskohtia.. ;)

Onnea huippu-pojat <3 :)


maanantai 6. lokakuuta 2014

Rölli

Rakas keskimmäisemme täytti neljä vuotta. Nuoren neidin fanituksen kohteisiin kuuluvat (Robinin lisäksi) mm. Hevisaurukset, Risto Räppääjä, Shrek ja iki-ihana Rölli <3 Jo melkein vuoden pikku-emäntä onkin selittänyt seuraavan kakkunsa teemaa:"Semmonen kakku että minä oon siinä Nönnin sylissä!". ..Pidettiin sitten tietenkin Rölli-synttärit <3 :)

Heti kärkeen on valitettvasti taas mainostettava miten kakun teossa lähes kaikki meni päin seiniä. Olen tyytyväinen ainoastaan kakun ulkonäköön, mikä on laiha lohtu siihen nähden, että pohja(ns."sienikakku", jota en aiemmin muotokakkuun ole kokeillut, enkä myöskään toiste kokeile..) jäi jostain syystä aivan saiiiiraan kuivaksi ja mureni kertakaikkiaan käsiin, puhumattakaan uusista täytekokeiluistani, jotka menivät vähintäänkin päin anaalia. *syvä huokaus*

Liivatetta olen käyttänyt vain pari kertaa, eikä se ole suurempia hankaluuksia tuottanut. Itse kuitenkin välttelen lihan syöntiä, joten ajatus sian nahasta kakussa ei varsinaisesti kutkuttele makuhermojani. Halusinkin siis vihdoin kokeilla agar agaria, pitkään siitä pelolla haaveiltuani. Niin..no tämä kokeilu nyt ei ainakaan hälventänyt pelkojani tuota tomua kohtaan. Yritin hyydyttää sillä juuri keittämääni puolukkamehua. Luin jostain että happamat tuotteet ovat haasteellisia hyydytettäviä agar agarilla (JES! Hyvät lähtökohdat vasta-alkajalle!) noin ylipäätäänkin, mutta päätin olla varovainen. Tarkoitus oli koittaa tehdä puolukkaista valkosuklaamoussea. Herkullista siitä tulikin, vaikka koostumus olikin moussesta kaukana. Harmi vaan kun litkuilla on taipumusta olla sopimattomia täytekakkujen väliin. Seuraksi ensimmäiselle onnettomuudelle päätin tehdä maitosuklaamoussea. Helppoa homma! ..tai ei sittenkään. Siinä kettuuntuneena (ja vielä kuitenkin puolukkamönjän jähmettymisen toivossa eläen) agar-sotkuja siivoillessani meinasin totaalisesti ryssiä toisenkin moussen - kaatamalla sulan suklaan kylmään vatkauskulhoon. Ei sitten käynyt pienessä mielessäni, että jässähtäähän se, eikä siihen nätisti enää mitään seata sen jälkeen. Ruma sana!!

Kuorrute sentään onnistui, mikä loi toivonpilkahduksen tulevaan kakunkokoamistyöhön. Ihmeen hyvin se luonnistuikin - pohjan murenemisesta huolimatta - eikä työn loppuvaiheessa uusia katastrofeja enää sattunut. Kuivaksi pohja kuitenkin jäi, vaikka pelkäsin kostuttaneeni sitä jo liikaakin. Mielestäni mikään ei voi kakussa olla pahempaa kuin kuivuus, joten valitettavasti tästä tuli omaan suuhuni huonoimpia koskaan tekemiäni kakkuja. Harmillista. :( ..MUTTA!! Olisittepa nähneet kakkua monta päivää odottaneen sankarin ilmeen juhla-aamuna, kun tuotosta tottakai piti jääkaapista vilauttaa. Se naama olisi saanut kulhoon jässähtäneen suklaankin sulamaan <3

Sylissä olemista pyydettiin, mutta halaukseen äiti päätyi. Onneksi se ei tuottanut pettymyksiä. :)

Ikä on tuonut Röllillekin muutaman lisäkilon. ;)



Suosikkikohtani: jalkapohja ja varpaat, sekä pieni kumisaapas <3

Tässä lojuu pikkutytön pyllistykseksi naamioitu kasvis-voileipäkakku. :)

..ja tässä Röllin berberiä esittävä kinkku-voileipäkakku. ;) Muina tarjoiluina oli mm. lasten  kanssa leivottuja omenapullia/muffinsseja, jotka oli ihan sairaan hyviä, sekä itse tehtyjä lihapullia, kasvistuulihattuja ja mantelista puolukkapiirakkaa, sekä anopin leipomia pikkuleipiä. :)

"Minä haluan syödä mun pään!", ilmoitti sankari.
Ja niin hän söikin, tuo äidin pikku herkkusuu <3

Saunaillan pinkki c-kasetti

Tällä kakulla osallistuin myös Me Naiset-lehden pinkkiin kakkukisaan. Nyt vähän hävettää kun kirjotin kuvatekstiin niin pitkän tarinan.. :D En pikku aivoillani tajunnut, että sekin tulee sellaisenaan kuvaan mukaan, kun viime tingassa sitä sivuille rupesin latailemaan. :P Linkki kisaan on tässä, jos joku tahtoo käydä äänestämässä. ;) Monta muutakin upeeta kakkua on mukana, joten kannattaa käydä katsastamassa. :)

Tämä kasetti tuli saunaillan makupalaksi (..kuten tuolla kisatekstissä turhankin tarkasti jaarittelen..hmmmh.. :P ). :)


Tällä kertaa tumman kasetin välistä löytyy luottotäytteet, eli kerman, mascarponejuuston ja murskattujen ransakanpastillien trio. Nam! :)