sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Suklaata vapaaottelijalle

Suklaata jumaloivalle ja intohimoisesti "vaparia" harrastavalle setämiehelle täytyi yrittää koota asianmukainen synttärikakku, kun vuosia pamahti mittariin yksi lisää. Keveydellä tätä herkkua ei ole pilattu, sillä kakkupohja -joka on pellille paistettu piirakka- sisältää runsaasti tummaa suklaata ja suolapähkinöitä, kakun välistä löytyy valkosuklaata ja kuorrutteessa on levyllinen Fazerin sinistä. Oh nom! Kirjoitus ja numerot on toteutettu kultaisella tomuvärillä maalatulla valkosuklaalla ja hahmot sekä "matto" ovat tuttuun tapaan sokerimassaa.


 Setämies on selättänyt vastustajansa 2-8, jeee!! ;)
Suolapähkinöitä ja suklaata rakastavalle voin paljastaa ohjeen tähän piirakkaan, jonka olen muunnellut eräästä toisesta ohjeesta. Tämä on siis älyhyvää herkkua sellaisenaan, tai tuhtina kakkupohjana.

Tyrmäävät pähkinä-mokkapalat

(yksi pellillinen 50cm leveään uuniin)
110g voita
n.230g paloiteltua tummaa suklaata
350g sokeria
4 munaa
2rkl vahvaa kahvia
170g jauhoja
1tl leivinjauhetta
reilusti suolapähkinöitä (itse taisin laittaa n.130g)

1) Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
2)Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hyvin joukkoon voi-suklaaseos, sekä jäähtynyt kahvi. Lisää varovasti joukkoon keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe, sekä viimeiseksi suolapähkinät.
3) Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-200 asteessa n.25min.
4) Anna jäähtyä, leikkaa paloihin ja nauti. Äläkä unohda nuolla vatkauskulhoa! ;)

..tai puolita levy keskeltä, valmista väliin tykky täyte ja tarjoile kakkuna.
Itse tein väliin täytteen, johon tuli purkki maustamatonta Viola-tuorejuustoa, kaupan pakastepussillinen vadelmia(löysin kaupasta ulkolaisia, joten ne piti tietenkin keittää ja jäähdyttää ennen käyttöä), sekä levyllinen valkosuklaata. Vadelmat eivät toki tässä tuhdissa suklaapaketissa päässeet oikein oikeuksiinsa, mutta toivatpa edes väliin mukavasti väriä ja häivähdyksen terveellisyyttä, ehhe hee. :D Kuorrutukseen käytin levyn maitosuklaata, n.desin ruokakermaa ja nokareen voita, jotka sulatin ja sekoitin keskenään tasaiseksi tahnaksi ja valutin lämpimänä kakun päälle. Hmmmm..

ps: Jos olet ihmetellyt, miksi olen laiskotellut kaikki ilta-yöt, enkä leiponut, niin vastaus löytyy täältä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti