torstai 19. maaliskuuta 2015

Kerttu-mummun kevätkakku

Käsitöitä harrastavan isomummun 77-vuotis synttäripäivälle päädyin tekemään tämmöisen "kokeillaan kaikki uudet jutut kerralla"-kaakun. :) Eka kertaa siis kokeilussa sokeripitsi, äitini Amerikantuliais-muotit ja päärynämousse. Kolme uutta juttua yhdessä tietää lähes varmaa disästeriä, eikä tämä kakku nyt mikään onnistumisen riemujuhla ollutkaan..mutta siksihän kaikkein parasta onkin leipoa sukulaisille, kun voi samalla hölmöillä mielin määrin<3 :D

Pitsikokeilusta sen verran, että voi luoja sen tekeminen oli HI-DAS-TA (valmistetaan siis tarkoitukseen tehdyillä silikonimuoteilla ja jauheesta sekoitettavasta mönjästä). Maustakaan en liiemmin pitänyt, *pythyi*, mutta onhan se nättiä! :P Silikonimuottienkaan fania minusta ei tullut, mutta kyllä noita taatusti tulen käyttämään vielä myöhemminkin - tosin tuskin noin laajassa mittakaavassa.

Sitten se kirottu päärynämousse. 
Se kokeiluhan tiesi yhtä rikkinäistä sauvasekoitinta, puoltatoista päärynää roskiksessa, pienimuotoista vi..ketutusta, hailun makuista lopputulosta ja todella kosteaa kakkupohjaa. Kun reipas parikymppinen sauva-kamuni heitti päärynöiden sekaan mustat kurat ja alkoi haista kärylle, kaivoin esiin vielä korkkaamattomana olleen blenderini, joka isketään kiinni yleiskoneeseen. Surr rurr ja lopulta tarjolla oli mehukasta päärynämössöä. Päätin uhamata onneani ja kokeilla jälleen agar agarin käyttämistä hyydykkeenä. Tällä kertaa se myös toimi, huraa! Lopulta tämä täyte sisälsi siis tuoretta päärynää(+yhden purkin päärynäpilttiä, osan tuoreista päärynöistä lennettyä madoille), agar agaria ja kermavaahtoa. Yön aikana täyte hyytyi hyvin, mutta pohjaa ei silti olisi saanut kostuttaa tipan luirua, koska kakusta tuli lopulta minun suuhuni ihan ällö-märkä. Kaveritäytteeksi sekoitin tuorejuuston ja kermavaahdon sekaan sitruunamehua. Päärynähässäkän eduksi on muutes kaikesta mietoudestaan huolimatta pakko mainita sokerittomuus.  Luulen, että maku olisi voinut tulla hyvinkin esiin ellen olisi intoillut sitruunaveden kanssa. Pohjana tässä kakussa on sateenkaarikääretortun taikina, jonka olen jättänyt värjäämättä. 

Tuota sateenkaaritorttuakin olen tässä pariin kertaan kokeillut, mutta kuvat on jääneet räpsimättä. Tässä linkki tutorial-videoon sateenkaari-intoilijoille. Samalla voit napata hyvän pohjan ohjeen mukaasi. :) Itse muuntelin sitä sen varran, että korvasin vehnäjauhot perunajauhoilla ja käytin runsaammin sitruunaa. Nam! :) Pohjan paistoin 175 asteessa n. 6 minuuttia. Kakkuhan on siis koottu torttulevystä kulhoon kokoamalla.



Ihana Kerttu<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti